Thursday, November 12, 2009

Üdvözöllek

Üdvözöllek!  (In english below)

A Nogg design egy főleg old-school bőrtermékek készítésével és forgalmazásával foglalkozó művészeti cég. Fő profilunk az itthon kevésbé ismert leather carvinggal, azaz bőrvéséssel készült motoros táskák, ülések, markolatok stb készítése. Ez a technika az Egyesült Államokban több évtizedes múltra tekint vissza. A minta bevésése, kalapálása, festése a bőrbe, teljesen szabad kézzel történik, néha még a minta felrajzolása is szabadkezes. Éppen ezért kétszer ugyanazt a mintát nem használjuk, így biztosítva, hogy mindenki egyedi, a saját ízlésének megfelelő terméket kapjon. A bőr termékek alapanyaga minőségi 3-5,5 mm vastag marhabőr, a fonáshoz használt bőrszalag kizárólag a legerősebb kengurubőr. Az oldaltáskák saját méret és forma alapján is elkészíthetőek, pontos sablonozás után. Egyedi termékek rendelésére is van mód külföldről is, ebben az esetben e-mailben várjuk a megrendelést a kért termékről és ha van konkrét elképzelés, egy képet a bevésendő mintáról. Egyedi ülések megrendelését is várjuk a világ bármely pontjáról, ha megkapjuk a kész üléslapot postán, azt több e-mail egyeztetés után bebőrözve a kért mintával küldjük vissza. Természetesen bármilyen üléslapot el tudunk készíteni, és gyári ülések áthúzására is van mód akár a meglévő szivacs konfortosításával is.

A Nogg Design képviseletére keresünk motorépítőket, üzleteket itthonról és külföldről.


A Nogg Design csak olyan termékekhez adja a nevét amelyek vagy egyedileg, kézzel készülnek, vagy valamilyen eszmei érték, tradíció áll mögötte. Ezzel szeretnénk valamilyen szinten támogatni a régi kézműves ipart ami mára teljesen elfelejtődött. A lényeg , hogy ha valami igényes és kézzel készült nem minden esetben drága is, sajnos az eszetlen tömegtermelés ezt mára teljesen kiírtotta az emberekből. Nálunk csak ilyen termékeket találsz, nekünk is tetsző, időtálló, egyedi termékeket, amelyek sokáig boldoggá teszik használóját, és nem pár hónap után kidobandó gagyit.

Feladatomnak érzem, hogy az egyedi termékek gyártásával, forgalmazásával foglalkozó cégek és ehhez kapcsolódó egyéb kustom kúltúrával foglalkozó médiák, megjelenések egy oldalon bemutatásra kerüljenek. Ennek érdekében ápolgatomezt a blogot. Itt mindenki bepillantást nyer ebbe a szűk de annál gazdagabb szubkultúrába. Találkozhattok motorokkal, autókkal, jó zenékkel, tetoválásokkal, információkkal és ehhez a kúltúrához kapcsolódó, iparművészeti alkotásokkal, alkatrészekkel is. Mindenkinek kellemes böngészést kívánok.

Látogassatok vissza minél többször, mert naponta is frissülhet a blog, sok akcióval, új termékekkel nehogy lecsússz valamiről.

STOCK SEATS SUCK!


Welcome!


Nogg Design is an art company producing and distributing mainly old school leather products. Our main profile is making motorcycle bags, seats, grips etc. with leather carving which is a less known technique in our country, although it has a past of decades in the USA. The carving, hammering and painting of the patterns are handmade such as the drawing sometimes. That is why we never use the same patterns twice ensuring our customers receive a unique, customized product. Basically we use 3-5,5 mm thick, quality cowhide, however for the braiding we use exclusively the strongest kangaroo leather. We make the sidebags/saddlebags also in special sizes and shapes, using a template.


If you have any special request and you live abroad we accept your order by e-mail with an attached picture of the pattern you want to be carved in.
We expect orders for special seats from any part of the world. If you send us the motorcycle seatpan by post, we will send it back to you covered with leather and carved in the ordered pattern after having agreed by e-mails. Of course we can make any style of seatpan also and recovering stock seats. 

We are looking for motorcycle builder companies or biker shops from all over the world who provide representation of Nogg Design's custom stuff.


Nogg Design lends its name exclusively for products which are either hand-made or
has a goodwill value or tradition behind them. This way we aim to support the old handcraft
industry which has become totally forgotten by now. The idea of that something unique and hand-made
does not necessarily mean that it is the most expensive thing has totally been destroyed by the mass production.
We only sell products we like, that is lasting, that is unique,
that makes its owner happy for a long time, that is not crappy
and could be thrown out after some month of usage.


I consider my task to introduce the companies that manufacture and distribute special products
and other media which is connected to custom culture on a webpage.
In order to do so, I take good care of a blog.
Here you will have a look into a less known but very rich subculture. You will check out
motorcycles, cars, good music, tattoos, lots of info and everything that is
connected to this culture, spare parts and applied arts.
Have a nice browsing!


Visit my website weekly and update yourself with the latest news, products and sales! Do not miss it!



STOCK SEATS SUCK!

No comments: